Termenul pentru subvenția de 3.000 euro la final.
Valorificarea tomatele înscrise în programul de stat care acordă o subvenție de 3.000 euro pentru o suprafață cultivată cu tomate în spaţii protejate de minimum 1.000 mp se incheie pe 1 iulie.
Termenul inițial de 15 iunie a fost prelungit până la 1 iulie.
Termenul de 1 iulie, inclusiv, este ultima zi în care se mai pot vinde legumele înscrise în program. Atentie si la celelalte termene, respectiv termenul de depunere a documentelor justificative și de întocmire de către DAJ a situației centralizatoare cu sumele reprezentând ajutor de minimis.
Calendarul pe care trebuie să îl respecte legumicultorii este:
- valorificarea producției până la data de 1 iulie inclusiv;
- depunerea la DAJ a documentelor justificative care atestă valorificarea producției și copia Registrului de evidență a tratamentelor cu produse de protecția plantelor, până la data de 15 iulie inclusiv;
- întocmirea de către DAJ și transmiterea situației centralizatoare a sumelor reprezentând ajutor de minimis la MADR, până la data de 31 iulie 2020.
Valoarea totatla a schemei de ajutor de minimis este de 187.500.000 lei, respectiv 39.477.000 euro și se asigură din bugetul pe anul 2020. Valoarea ajutorului de minimis este de maximum 3.000 euro/beneficiar/an.
Criterii cumulative pentru a fi eligibil:
- să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spaţii protejate de minimum 1.000 mp, marcată la loc vizibil, cu o placă indicator cu dimensiunile de circa 150 x 200 cm, pe care să se găsească inscripția „Program susținere tomate, anul 2020, beneficiar numărul _______, Direcţia pentru Agricultură a Judeţului ______/ Municipiului Bucureşti”;
- să obțină o producție de minimum 3 kg tomate/mp;
- să fie înregistrați în evidenţele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu tomate în spațiile protejate în anul de cerere;
- să dețină Registrul de evidență a tratamentelor cu produse de protecție a plantelor completat începând cu data înființării culturii;
- să facă dovada producției realizate prin documente justificative privind comercializarea producției.