100 de vaci de lapte pe 48 de hectare

Cu 100 de vaci de lapte pe 48 de hectare caută constant să-și îmbunătățească productivitatea. Iubește-ți și transmite-ți profesia. Stiri agricole

Cu 100 de vaci de lapte pe 48 de hectare caută constant să-și îmbunătățească productivitatea

Angelo și Enzo Marcolin – doi frați în Vicenza, în regiunea Padova din nordul Italiei. Cu 48 ha, cei doi frați reușesc să hrănească cele o sută de vaci de lapte, precum și tineretul. Într-o regiune fertile, cu irigare pe toate parcelele, producțiile sunt corecte ( peste 16  to/ha pentru porumb, 7 coase la lucernă pe an).

Ferma Marcolin în câteva cifre:

  • În fermă lucrează Enzo, Angelo și unul dintre fii
  • 48 ha irigate (20,5 ha de porumb, câte 15 ha de grâu, lucernă și iarbă, 2,5 ha de viță de vie)
  • 700 mm medie precipitații anuale
  • 108 vaci de lapte (+ 78 juninci de înlocuire)
  • 36% Holstein
  • 35% Montbéliarde
  • 29% Brunes des Alpes
  • Media: 36 l/vacă/zi
  • Prețul mediu al laptelui în 2021: 0,5 EUR/l, în 2022 la 0,65 EUR/l
  • 65% din fătări din septembrie până în decembrie (vârsta la prima fătare: 25 de luni).

Ferma își produce singură furajele. „Noi cumpărăm doar concentratele. Lucerna ne permite să aducem proteine ​​pentru un lapte de calitate”, explică Enzo.

Rația pentru vaci de lapte:

  • 26 kg de porumb siloz
  • 3 kg de fân de lucernă
  • 1 kg de fân de pășune
  • 4 kg de furaj proteic
  • 4.5 kg porumb
  • 1 kg melasa
  • 1 kg sare + minerale.

Iubește-ți și transmite-ți profesia

„ Seceta nu afectează încă rezultatele operaționale pentru că, pe de o parte avem irigații, iar pe de altă parte mai aveam stocuri din 2021, an cu recolte bune de fân și porumb”. Crescătorul rămâne încrezător.

Pentru Enzo și Angelo ferma are viitor. “Rentabilitatea este prioritatea. Nu trebuie să crești pentru a fi profitabil. Căutăm să optimizăm productivitatea pe suprafața noastră pentru a produce alimente de calitate (prin limitarea achizițiilor externe) și astfel să producem lapte de calitate”.

Sunt încrezători și, la rândul lor, vor să-și transmită afacerea copiilor lor, care vor fi a cincea generație la fermă. „Reziliența depinde de înțelegerea (și de învățarea constantă) a profesiei noastre și de dragostea pe care o avem pentru ea”. Cei doi frați găzduiesc în mod regulat ântâlniri la fermă pentru a comunica despre profesia lor și a-și transmite pasiunea.

după un material Web Agri; Foto: © Terre-net Media.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook

Related posts

Leave a Comment