Impactul social al inovației agricole

Monitorizarea culturilor prin satelit ca instrument pentru furnizorii de inputuri: construirea de conexiuni durabile cu clienții; AgrimaSat; stiri agricole

Autoritățile de reglementare, dezvoltatorii de tehnologie și comunitatea agricolă iau în considerare impactul social al inovației?

Capacitatea de a inova este esențială pentru toată lumea agricola – dar uneori mă întreb dacă ne pierdem prea mult în funcționarea interioară a noilor tehnologii, atât în ​​laborator, cât și în fermă.

Mai precis, mă întreb dacă ne gândim suficient la implicațiile sociale ale inovației, reglementării și ce se întâmplă atunci când decalajul dintre cele două devine prea mare. În general, și în special pentru cei care fac inovații și reglementări, nu sunt convins că o facem. Pentru a ilustra, iată câteva cazuri.

Discuții proactive privind confidențialitatea

Am purtat câteva conversații cu cercetători care lucrează la tehnologia de recunoaștere facială și vocală pentru setările fermei. Adică, dezvoltarea de sisteme care să ajute fermierii să monitorizeze și să identifice animalele și culturile, precum și să interacționeze cu utilajele în sine. Acest lucru este fascinant, mai ales atunci când avem de a face cu provocările aplicării învățării automate pe fețele animalelor.

Insa sunt aspecte mai întunecate ale tehnologiei de recunoaștere facială. Preocupări privind confidențialitatea. Utilizare abuzivă potențială de către autoritati sau entități indoielnice. Acestea sunt probleme binecunoscute, concurente și foarte discutate într-o varietate de medii.

Dacă aceste probleme există în lumea largă, aducerea tehnologiei de recunoaștere facială la fermă va aduce aceleași probleme. Prin urmare, ar trebui abordat și modul în care acestea ar putea avea impact asupra fermei – sau într-adevăr, ce măsuri preventive pot fi luate. Pentru toate discuțiile noastre referitoare la confidențialitatea datelor, controlul și preocupările legate de proprietate, ar putea fi înțelept să treceți la recunoașterea facială discutând cum să protejați fermierii, angajații și întreprinderile agricole.

Cu siguranță, nu cred că cercetătorii, companiile de tehnologie și autoritățile de reglementare ignoră aceste probleme, dar cel puțin în spațiul agricol, nu aud discutandu-se despre aceste aspecte.

Infrastructură și comunități locale

De la fermele de vite la cultura mare, proiectarea și amploarea infrastructurii agricole au impact asupra mediului local – și, în consecință, asupra comunitatii locale. Prin urmare, sunt necesare garanții sub formă de reglementări, standarde industriale și chiar bun simț pentru a se asigura că comunitățile sunt în siguranță și membrii comunității nu se simt expusi.

Cu toate acestea, inovațiile în producție pot veni foarte repede. Acest lucru poate avea un impact semnificativ atât pentru persoane fizice, cât și pentru companii.

Serele

Luați, de exemplu, sectorul legumicol in spatii protejate din America de Nord. În unele zone extinderea rapidă a suprafețelor a pus presiuni semnificative asupra utilităților locale (apă și electricitate), a deteriorat infrastructura existentă (în special drumurile rurale) și a ridicat valorile terenurilor agricole locale la niveluri nemaiauzite (de la 8.000 dolari pe acru la 35.000 dolari pe acru în câțiva ani, de exemplu).

Poluarea

Există și alte căderi suplimentare. Casele rurale complet înconjurate de sticlă într-o perioadă atât de scurtă de timp isi pot pierde valoarea. Poluarea luminoasă, o problemă majoră de la început, continuă să crească pe măsură ce serele utilizează tot mai multe sisteme noi de creștere.

Ce-i drept, uneori afacerea este doar afacere. La fel ca cei care se confruntă cu extinderea urbană, proprietarii de afaceri trebuie să se adapteze pe măsură ce investițiile comunitare cresc. Extinderea suprafeței serelor nu a fost făcută cu încălcarea reglementărilor și, într-adevăr, impactul economic pe care îl are o astfel de investiție este un lucru valoros pentru orice comunitate.

Dar aș risca să sugerez că guvernele locale nu au luat în considerare suficient efectele neeconomice ulterioare pe care aceste evoluții viitoare le vor avea asupra comunității mai largi. Bineînțeles, ar fi ideal dacă unii operatori de seră ar acorda mai multă atenție impactului asupra mediului al noilor sisteme de creștere.

Indiferent, este un caz în care inovația a depășit regulile și poate unul care ar fi putut fi remediat într-un mod reciproc acceptabil dacă inițial s-ar acorda mai multă importanță preocupărilor sociale.

Stabilirea faptelor de bază

Reglementările menite să contribuie la remedierea schimbărilor climatice nu sunt, în general, prea populare în rândul unei părți notabile din comunitatea agricolă. Cel puțin în Canada, acest lucru se datorează parțial faptului că astfel de reglementări au sau sunt susceptibile de a crește costurile pentru fermieri fără o modalitate de recuperare a acestor costuri (de exemplu, impozitarea carbonului fără credite pentru sechestrare).

Inutil să spunem că încercările de a găsi o politică climatică de mijloc sunt continue. La fermă, acest lucru va necesita în cele din urmă inovație. Pentru autoritățile de reglementare, întrebarea este să ne asigurăm că fermierii își pot permite practice inovatiile.

Dar, în multe cazuri, tehnologia pentru a face schimbări semnificative la fermă există deja – în special în domeniul energiei și infrastructurii.

Viitorul agriculturii depinde atât de părțile interesate din agricultură, cât și de cele non-agricole (toată lumea), care combină imaginația cu voința necesară pentru a reproiecta modul în care funcționează fermele. Aceasta implică arunarea privirii dincolo de agricultură ca o țintă ușoară a criticilor privind emisiile de carbon.

Reglementarea ar putea ține pasul cu inovația

Neimplicarea în acest mod ilustrează lipsa de perspectivă. Tehnologia este acolo, deci putem inova. Reglementarea, cu suficiente detalii și claritate, ar putea ține pasul cu acea inovație, sprijinind-o în mod responsabil. În comparație cu munca practică de dezvoltare de noi software sau roboți agricoli, aceasta ar putea fi o discuție la nivel înalt, dar este una importantă social, politic și științific.

Din păcate, nu este o discutie pe care o aud suficient de des.

articol scris de Matt McIntosh pentru FutureFarming

Related posts

Leave a Comment