Principiile însămânțării de toamnă a pășunilor
Reînsămânțarea de toamnă este esențială pentru succesul producției de furaje.
Aceasta este una dintre cele mai rentabile investiții în fermă. Implică înființarea de noi pajiști, pentru pășunat sau cosit, în timpul toamnei pentru a asigura o aprovizionare constantă cu ierburi de înaltă calitate în anul următor. Principiile care guvernează reînsămânțarea de toamnă joacă un rol esențial în îmbunătățirea nutriției animalelor, menținerea productivității și sprijinirea practicilor agricole durabile.
Momentul și selecția speciilor
Momentul reînsămânțării de toamnă este esențial pentru succesul acesteia.
De obicei, se desfășoară de la jumătatea lunii august până la sfărșitul lunii septembrie, chiar 10 octombrie în anumite zone. Important este ca până la primul îngheț să avem la dispoziție două luni de zile.
Fereastra de toamnă permite plantelor nou însămânțate să-și stabilească sistemul de rădăcini înainte de iarnă, ducând la o creștere viguroasă în primăvara următoare.
Selectarea speciilor este la fel de importantă. Trebuie să alegeți specii de iarbă și leguminoase potrivite condițiilor specifice de sol și climă. Speciile de iarbă precum raigrasul peren, golomățul, timoftica, păiușul înalt, păiușul de livadă și leguminoasele precum trifoiul sunt de obicei alese pentru valoarea lor nutritivă și pentru rezistență.
Continuarea o găsiți dând click pe linkul următor: Principiile însămânțării de toamnă a pășunilorSă auzim numai de bine, dragii mei!
Cosmin Daniel Ion