Sacrificarea vițeilor de lapte trebuie să fie „eliminată”
Directorul Teagasc a spus că practica sacrificării vițeilor de lapte masculi nedoriți trebuie eliminată.
Frank O’Mara a transmis că obiectivul ar trebui să fie ca fiecare animal născut într-o fermă să aibă o utilizare.
Între ianuarie și sfârșitul lunii mai a acestui an, 29.802 viței cu vârsta sub șase luni au fost sacrificați în Irlanda.
O’Mara a negat că Teagasc ar trebui să-și asume responsabilitatea pentru sfaturile de reproducere pe care le-a dat anterior fermierilor de lactate.
„Da, ca fermier de vaci de lapte, evident că vrei să crești o vacă care să-ți ofere un profit bun în lapte. Dar noi am spus întotdeauna că puteți face asta, asigurându-vă în același timp că vițelul are o valoare pentru producția de carne de vită.
„Cred că este o problemă a industriei și a noastră, ca unul dintre jucătorii din industrie, cu siguranță trebuie să abordăm și să eliminăm această practică”, a spus O’Mara.
O’Mara a spus că Teagasc încurajează fermierii de lactate să folosească Dairy Beef Index pentru a produce viței de bună calitate și promovează un standard înalt de creștere a vițeilor prin Animal Health Ireland (AHI).
Emisii
În altă ordine de idei, directorul Teagasc consideră că obiectivul de reducere a emisiilor cu 25% pentru sectorul agricol este realizabil, dar va fi o provocare.
„Va fi nevoie de multe investiții în cercetare pentru a veni cu tehnologii care să ne permită să facem asta și apoi mult sprijin pentru fermieri pentru a-i ajuta să adopte acele tehnologii.”
O’Mara a adăugat că industria are un rol de jucat în stimularea fermierilor să adopte astfel de tehnologii, invocând schemele de durabilitate lansate de unii procesatori.
El a afirmat că scopul „ca țară producătoare de alimente” este evitarea reducerii efectivului național.
Teagasc intenționează să lanseze o platformă digitală anul viitor, care va permite fermierilor să evalueze emisiile de carbon și sechestrarea în fermele lor.
„Va fi o etapă foarte incipientă, o estimare. Un alt lucru pe care l-aș spune este că fermierii nu sunt responsabili individual pentru emisiile lor în această etapă, este o țintă la nivel de industrie.
„Cred că vom descoperi că multe dintre ferme vor avea un drum lung către neutralitatea climatică atunci când vom începe să punem cifrele cap la cap.
„Știința este foarte activă în acest domeniu, așa că cifrele pe care le vom folosi în prezent pentru a estima acea sechestrare vor deveni mai precise pe măsură ce trec anii.”
O’Mara a încurajat, de asemenea, fermierii să ia în considerare acum să cumpere îngrășăminte.
„Toți indicii arată că îngrășămintele vor fi scumpe în primăvara viitoare și, de asemenea, ar putea exista probleme legate de aprovizionarea cu acesta. Toți factorii care au dus la creșterile de prețuri în acest an încă există și aceasta este o mare provocare pentru fermieri – agricultura devine mai riscantă.
Le-am spune fermierilor că îngrășământul este foarte scump acum, dar este o intrare esențială în sistemul dumneavoastră în primăvara viitoare, atât pentru un crescător de animale, cât și pentru un fermier din sectorul vegetal.
Este foarte riscant să lași toată achiziția în primăvara viitoare. Deci, dacă puteți să cumpărați ceva acum, probabil că este cel mai înțelept lucru de făcut”, a spus O’Mara.
după un material Agriland