Vaca nu este cărbune

Vaca nu este cărbune. Creșterea animalelor este responsabilă pentru 12% din emisiile de gaze cu efect de seră cauzate de activitatea umană. Pășuni și fânețe

Vaca nu este cărbune

La nivel global, creșterea animalelor este responsabilă pentru 12% din emisiile de gaze cu efect de seră cauzate de activitatea umană, potrivit unei noi cercetări FAO.

Ce facem cu restul de 88%?

Odată cu creșterea populației consumul de proteine ​​animale va crește cu aproximativ 21% între 2020 și 2050.

Potrivit FAO, renunțarea la carne ar avea efecte foarte limitate, mai ales în țările bogate. Prin urmare, apelurile unor grupuri de a elimina carnea din dietă nu sunt justificate și nu ar trebui tratate ca un argument în lupta pentru salvarea climei.

Trebuie avut în vedere faptul că majoritatea populației din țările bogate trăiește în orașe. Fructele și legumele consumate în locul cărnii sunt transportate, de obicei, pe distanțe mari.

Nu-i văd pe vegetarieni să consume doar fructe și legume produse local. Bănănuța nu crește în fundul curții, în Europa. Fructele exotice vin pe mare sau pe aer. Emisiile din lanțurile lungi de aprovizionare și livrările frecvente ar depăși, prin urmare, emisiile agricole.

Creșterea vitelor este responsabilă pentru majoritatea emisiilor de gaze cu efect de seră din întreaga producție animală. Asta înseamnă până la 7.44%. Majoritatea emisiilor, aproximativ 60%, adică 4.64%, provin din digestia și excreția animalelor. Restul de 40 la sută sunt emisii indirecte.

Vaca de carne este responsabilă pentru 2.99%, iar cea de lapte pentru 1.47% din emisiile de gaze cu efect de seră.

Astea sunt cifre cu care să le dați în cap dușmanilor vacii!

Related posts

Leave a Comment